АФГАНСЬКЕ ПЕКЛО ПРОЙШЛИ ДЕСЯТКИ ТИСЯЧ СОЛДАТ

     15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-у річницю виведення військ з Афганістану.
     Війна тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти. Нікого з нас не можуть лишити байдужими страшні цифри: кожний четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - наші співвітчизники. Серед них і чимало жителів Міжгірщини.
     За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих.
     Війну в Афганістані часто називають загарбницькою, але для тисяч солдат-строковиків, які пройшли через афганське пекло — це було виконання їхнього обов’язку, який на них покладала держава.
     Тисячі воїнів-афганців одними із перших пішли добровольцями у 2014 році, бо були одними із небагатьох, які мали бойовий досвід. І сьогодні вони захищають Україну від російського агресора.
Час не підвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності й вірності військовому обов’язку тих українців, які пронесли цей важкий тягар війни.
      У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.